Βιογραφικό

Η Κλέα Μπάρλου είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια με BSc στην Ψυχολογία απο το Westminster University του Λονδίνου και MSc στη Λογικοθυμική & Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, απο το Goldsmiths College - University of London υπό την καθοδήγηση του Prof. Windy Dryden (συν-ιδρυτή αυτής της θεραπευτικής προσέγγισης, επόπτη διεθνούς αναγνώρισης και συγγραφέα τουλάχιστον διακοσίων βιβλίων πάνω στην προσέγγιση αυτή).

Στο διάστημα που έζησε στο Λονδίνο, εργάστηκε στο NHS Connaught Square Practise όπου παρείχε ψυχοθεραπευτική στήριξη σε ενηλίκους με ευρύ φάσμα παθήσεων. Επιπλέον εργάστηκε σε κέντρα απεξάρτησης και επανένταξης όπως το Westminster Drug Project και Alcohol Resource Center του Λονδίνου.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συμμετείχε στην διδασκαλία του εκπαιδευτικού προγράμματος της Λογικοθυμικής & Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στο Ινστιτούτο ΛΓΣΨ στην Αθήνα όπου παράλληλα παρείχε υπηρεσίες σε ιδιωτική βάση.

Εκπαιδεύτηκε στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και έκτοτε παρακολουθεί περιστατικά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εκπαιδευόμενη, με εποπτεία απο Λέκτορα Ψυχιατρικής.To 2012 κλήθηκε να παρουσιάσει στο 2ο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους, με θέμα την Νευρική Ανορεξία. Την ίδια χρονιά, κλήθηκε να παρουσίασει στο Ινστιτούτο Λογικοθυμικής & Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, σε θέματα διατροφικών διαταραχών.

Απο το 2014 εργάζεται στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών ενώ παράλληλα, παρακολουθεί περιστατικά σε ιδιωτικό χώρο. Επίσης, είναι ενεργό μέλος του www.iatreio-online.gr όπου παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας.

Ενεργό μέλος

- Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων
- British Psychological Society
- Association of Rational- Emotive & Cognitive Behaviour Therapy, UK
- British Association for Behavioural & Cognitive Psychotherapies, UK
Οδόραμα
Προτεινόμενα
Ψυχολόγος Μαρούσι Οφθαλμίατρος Φυσικοθεραπευτές - Φυσικοθεραπεία Αποφράξεις Αποχετεύσεων Μαρούσι Ορθοπεδικά και Ανατομικά Παπούτσια